top of page
AdobeStock_314738655.jpeg

SIMULATION

Förutspå din konstruktions beteende i verkliga förhållanden. Med simuleringsprodukter blir det enklare att åtgärda problem innan det är för sent. Se till att din produkt går vidare till prototyp-tillverkning och till slutproduktion utan kostsamma fel. Starta din kostnadseffektiva produktutveckling redan idag.

AdobeStock_316212460_edited.jpg

Testa din produkt innan den tillverkas i maskin.

Solidworks Simulation

Testar produkter innan de tillverkas i maskin samt ur flera "vinklar" i ytterligare steg i olika material, dynamiska miljöer med dynamiska rörelser.

beach2.png

Mer detaljerade funktioner riktade för produkter gjorda av plast.

Solidworks Plastics

Mer detaljerade verktyg för design av plastproduker + materialegenskaper för plasten. Verktyg för formgjutning, samt för att räkna på tidsåtgången för gjutprocessen, m.m. Analysera kylning av produkten efter formgjutning + ev. skador som kan uppstå under och efter gjutning.

image (10).png

Gör sprängskisser i 2D av Solidworks-ritningar och format som PDF, TiFF, DXF & DWG.

Solidworks Inspection

Gör sprängskisser i 2D av Solidworks-ritningar och format som PDF, TiFF, DXF & DWG. Inspektera dem i 3D direkt av Solidworksfiler. Integrera Inspection i din Solidworks-miljö och få tillgång till den kompletta lösningen direkt i Solidworks.

image (9).png

Visar simulering av vätskor & gas genom/runt din design.

Solidworks Flow Simulation

Visar simulering av vätskor & gas genom/runt din design. Använd verktyg för vätskeflödesanalys direkt i Solidworks 3D CAD och använd enkel och automatiserad simulering med snabb feedback. Med integrerad CFD kan du förutspå produktens prestanda när det gäller vätskeflöde, luftflöde och aerodynamik, såväl som värmeöverföring och kylning.

AdobeStock_284457581.jpeg

Solidworks Flow Simulation HVAC Module

Simulerar hur vätskor och gas transporterar värme/kyla, allt från enkla till komplexa system. Visar hur temperatur utstrålas från ett material till ett annat. Optimera bl.a. luftflöden i stora utrymmen för förbättrad arbetsmiljö vid arbetsplatser. 

Simulerar hur vätskor och gas transporterar värme/kyla. Visar hur temperatur utstrålas från ett material till ett annat.

untitled-650x550.png

Solidworks Flow Simulation Electronic Cooling Module

Visar hur elektroniska komponenter ger ifrån sig värme och hur den sprids (för nedkylning). Simulerar luftflödet mellan komponenter för kunna optimera kylning i små utrymmen. 

Visar hur elektroniska komponenter ger ifrån sig värme och hur den sprids (för nedkylning).

OM MEGAFRONT

Övergången till molnbaserade licenser och mjukvara kan kännas främmande på grund av den ofta ifrågasatta säkerheten bakom. Megafront har länge arbetat med och erbjudit molnbaserade mjukvarulicenser och hjälpt flera företag att ta ett steg mot sömlösa mjukvarulösningar. 

 

Förutom CAD-program erbjuder Megafront även mjukvara för VFX-, underhållnings- och spelindustrin.

Teamet

_DSC0173_edited.jpg

Emma Tranevik

Hannes_crop_edited.jpg

Hannes Löwenberg

Technical Sales & Support

hannes@megafront.com

Emanuel_crop (1)_edited.jpg

Emanuel Elgeholm

On-Boarding Tech Support

emanuel@megafront.com

_DSC0024_edited.jpg

Anna
Lundberg

Account Manager & Back Office

anna@megafront.com

bottom of page